
e-Ticaret Reklam Rehberi – Online Mağaza Pazarlamanız için İpuçları ve Püf Noktaları!
OECD’ye göre , 2020’de geleneksel perakendeden e-ticarete olan talepte büyük bir değişim oldu. Daha fazla insan ürün ve hizmetlere evlerinin rahatlığından erişmek istiyor. E -ticarete geçiş, çevrimiçi perakendeciler arasında artan rekabeti körükledi ve yeni müşteriler kazanma ve elde tutma mücadelesi her zamankinden daha önemli hale geldi. Bu e-ticaret reklam gönderisini okumaya devam edin!
E -ticaret reklamcılığında yeniyseniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız veya bir süredir oyundaysanız ve stratejinizi geliştirmek istiyorsanız, bu ipuçları mağazanızı geleceğe hazır hale getirmenize yardımcı olacaktır.
1- Mobil deneyime öncelik verin📱
Mobil, çevrimiçi alışverişin geleceğidir. Google CEO’su Eric Schmidt, 2010 yılına kadar ürün tasarımlarının merkezini mobil cihazlar haline getirmekten bile bahsetmişti. Statista’ya göre, 2021’de e-ticaretin %50’sinden fazlasının mobil satın alma yoluyla oluşturulması bekleniyor. Buna ek olarak, Genel mobil satın alma sayısının önümüzdeki birkaç yıl içinde artması bekleniyor. Bu, e-ticaret işletme sahiplerinin bu stratejiye uyum sağlamalarının önemini vurgulamaktadır.
Bu, mağazanız için hemen bir uygulama oluşturmanız gerektiği anlamına gelmez. Web sitenizi duyarlı tasarım etrafında oluşturduğunuzdan emin olarak başlayabilirsiniz, böylece her cihazda iyi çalışacak şekilde optimize edilir, ancak önce mobil deneyime öncelik verilir. Sitenizin farklı cihazlarda nasıl görüneceğini ve çalışacağını göz önünde bulundurmak , müşterileriniz ürünlerinize göz atarken hızlı ve sorunsuz bir deneyim sağlar ve ödeme yolunda onları kaybetmezsiniz.
2- Diğer kanalları keşfedin 🔀
Başarılı e-ticaret mağazalarını diğerlerinden ayıran en büyük şeylerden biri, farklı kanallarda sürükleyici bir deneyim yaşamaktır. Bu, büyük şirketlere ayak uydurmak zorunda kalacakları için yeni e-ticaret işletmelerine bir zorluk getiriyor; bu nedenle, kanallarınızı ilk günden oluşturmaya başlamanız şiddetle tavsiye edilir.
Mağazanızı farklı cihazlara duyarlı hale getirmekten daha önce bahsetmiştim, ancak burada durmayın! Sosyal medyada varlığınızı duyurun, kaliteli içerik paylaşın ve müşterilerinizle bağlantı kurun. Yapabiliyorsanız, ürünlerinizi çevrimiçi bir pazaryerine veya belki de bir fiziksel mağazaya (henüz yoksa) koymayı da düşünün. Müşterilerinize nerede olurlarsa olsunlar birden fazla kanal üzerinden ulaşmak, yalnızca deneyimlerini sorunsuz hale getirmek için değil, aynı zamanda mağazanızın zor zamanlarda dayanıklı kalmasını sağlamak için de önemlidir.
3- Potansiyel müşterilerin sizi bulmasını kolaylaştırın 🔍
İnternette aktif olarak ürünlerinizi arayan kişilerin dönüşüm sağlama olasılığı daha yüksektir, bu nedenle onlarla doğru zamanda doğru yerde buluşmak zorunludur.
Google Ads’de reklam vermek, erişimi Google’ın ağlarına yaymanın harika bir yolu olduğu için birçok çevrimiçi işletme tarafından gerekli kabul edilmiştir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç kampanya türü vardır , ancak kendinizi yalnızca bir tanesiyle sınırlamanız gerekmez. Bahsetmeye değer bir tür, özellikle e-ticaret göz önünde bulundurularak yapıldığı için Alışveriş kampanyasıdır, bu nedenle başlamak için iyi bir kampanyadır. Kaliteli e-ticaret reklamları oluşturmak, yeni reklamverenler için oldukça karmaşık bir görev olabilir, ancak neyse ki bu süreci otomatikleştirmenin yolları var . Dönüşüm izlemeyi doğru şekilde ayarladıysanız, birçok müşteri bilgisi de elde edersiniz. Google, pazarlama hedeflerinize ulaşmak için kampanyalarınızı daha iyi optimize etmek için de bu verileri kullanır.
4- Açılış sayfası deneyimi üzerinde çalışın 👍
Bir kullanıcı sitenizdeki bir sayfaya bir bağlantıdan veya reklamdan yeni erişti, ancak açılış sayfası bulmayı bekledikleri sayfa değil. Bu, web sitenizden ayrılmalarına ve aramalarına geri dönmelerine ve sizi potansiyel bir müşteriyi kaybetmelerine neden olur. Bunun olmasının birçok nedeni olabilir, ancak burada akılda tutulması gereken bazı şeyler var:
- Sayfa hızı – yüklenmesi çok uzun sürüyorsa, kullanıcılar bir sayfayı erken terk etme eğilimindedir, bu nedenle web sitenizin her zaman iyi çalıştığından emin olun.
- Kullanıcı dostu ve duyarlı tasarım – daha önce bu blogda belirtildiği gibi, farklı cihazlarda kullanıcı deneyimini sorunsuz ve kolay hale getirmeye çalışın.
- Şeffaf ve güvenilir bilgiler içeren bitmiş bir web sitesi – bir kullanıcı, web sitenizde ona güvenmemelerini söyleyen bir dizi kırmızı bayrak görürse, büyük olasılıkla uzun süre kalmaz. Satışa başlamadan önce web sitenizin tamamlandığından ve gerekli tüm bilgilere (nakliye ve iade politikası, gizlilik politikası, iletişim bilgileri) sahip olduğunuzdan emin olun. Mağazanızdan satın alma konusunda kendilerini güvende hissetmelerini istiyorsunuz.
- Reklamınızın/müşterinizin sorgusuyla tutarlı, alakalı/faydalı ürün bilgileri – bir kullanıcı reklamınızı veya onları web sitenizdeki bir sayfaya gönderen bir bağlantıyı tıkladığında, açılış sayfasının ürün bilgilerinin tıkladıklarıyla eşleştiğinden emin olun. hemen çıkma oranı ve satışı kapatın.
5- Yeniden hedefleme anahtardır 🔁
Web sitenizi ziyaret eden tüm kullanıcıların satın almasını istediğiniz kadar, birçoğunun henüz satın almaya hazır olmaması muhtemeldir. Bu nedenle yeniden pazarlama veya yeniden hedefleme, çevrimiçi işletmeler için önemli bir e-ticaret stratejisidir. Yeniden hedefleme reklamlarının, dönüşüm oranınızı %70 oranında artırma olasılığını artırdığı söylenir . Genel olarak sitenizi ziyaret eden kullanıcıları hedefleyebilirsiniz, ancak belirli bir sayfayı ziyaret eden veya sitenizde belirli işlemler gerçekleştiren kullanıcıları da hedefleyebilirsiniz. Yeniden hedefleme çok önemlidir, çünkü sitenizden dönüşüm gerçekleştirmeden ayrılan kararsız müşterileri geri kazanmanıza yardımcı olabilir veya hatta dönüşüm gerçekleştirme olasılıkları daha yüksek olduğundan, dönüştürülmüş müşterileri geri gelmeye teşvik edebilir. Google Ads, Facebook Ads, e-posta listeleri ve daha fazlasıyla kullanıcıları yeniden hedefleyebilirsiniz.