
E-ticaret Blog İpuçları: Marka Mağazası Satışlarınızı Artırmak için 7 Harika Öneri!
E-ticaret işletmeleri, pazarlama ve markalaşma stratejilerine sürekli çaba harcarlar. İster marka mağazası, ister sosyal medya kanalları olsun, kısa net içeriğe sahip estetik açıdan hoş görseller bulacaksınız.
Şimdi favori markanızın web sitesini ziyaret edin ve blog segmentlerini kontrol edin. Neredeyse hiç blog bulamazsınız. Bu, işletmelerin yaptığı en büyük hatalardan biridir. Anlamadıkları şey, özellikle B2C işletmesiyseniz, sunduklarını kullanıcılarla iletmenin, sosyal medyanın ve marka mağazanın yeterli olmadığıdır.
Bloglama, müşterilerinizin markanızı daha iyi anlamasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda gelen trafiğinizi de artırır.
“Blogunuz okuyucunun bilgisine değer katmak zorundayken, onları bir adım daha ileriye ikna etmenin gücünden yararlanmalıdır.”
E-Ticaret web sitenizi Canlandırmak için 7 İnanılmaz Blog İpuçları!
1. Katma değerli içeriğe odaklanın
Pazarlamacılar, blog yazarken nitelikten çok niceliğe odaklanır. İşin püf noktası sosyal medya için geçerli olabilir, ancak bloglar için kitlenizi eğlendirmek, eğitmek ve güçlendirmek için içerik oluşturun. Yazınız okuyucunuzun yaşam tarzına değer katmıyorsa, hiçbir faydası yoktur. İlgi çekici hale getirmek için önce hedef kitlenizin ihtiyaçlarını inceleyin, ardından içeriği buna göre yapın.
2. Tutarlılığı kaybetmeyin
Kaliteye odaklanmak, tutarsız olacağınız ve altı ayda bir paylaşım yapacağınız anlamına gelmez. Tutarlılık trafiğe ulaşmak için bir zorunluluktur. Müşterilerinizi bilgilendirmek için haftada en az iki kez yayınlayın. Gönderi planınızı tutarlı tutmak, okuyucuların sizden yeni içerik beklemesini kolaylaştırır. Eğer yönetemezseniz, insanları serbest olarak bile işe alabilirsiniz. Bir profesyonelden yardım istemek, yalnızca içerik pazarlama stratejinizi güçlendirir. Tutarlı olun, sonuçları otomatik olarak göreceksiniz.
3. Bloglarınızı ürün sayfalarına bağlayın
Tüm SEO uzmanları için bu, web sitenizin sıralamasını organik olarak artırmak için en iyi tekniklerden biridir. Tekliflerinizi bağlarken blog için içerik küratörlüğü yapın. Örneğin, “2021’de görmezden gelemeyeceğiniz 10 çizme kot pantolon” üzerine bir blog yazıyorsunuz. Burada, markanızın ürünlerini ‘ŞİMDİ SATIN AL’ butonu ile bloga ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kullanıcıların kafasında karışıklık yaratabileceğinden çok fazla bağlantı eklememeyi unutmayın.
4. Meta açıklamalara vurgu yapın
Blogunuza bir meta açıklama eklemek, google reklamlarınıza reklam metni eklemeye benzer. Bir meta açıklama olmadan blogun sıralanması imkansızdır. Ayrıca, blogunuz arama sonuçlarında çıktığında insanların ilk okuduğu şeylerden biridir. Birçok e-ticaret sitesi ya meta açıklama kullanmaz ya da tüm bloglar için aynı içeriği kullanır. İnsanların bloglarınızı okumasını istiyorsanız, her blog için yeni meta açıklamalar oluşturmanız gerekir.
5. Resimlerinizi optimize etmeyi unutmayın
Görseller, yazılı içeriğinizin kanıtı görevi görür. Pikselleşmişlerse ve metninizle rezonansa girmiyorlarsa, hiçbir işe yaramazlar. Resimlerinizi bloglar için optimize etmek için yüksek kaliteli resimler kullanmak önemlidir. Ancak yüklenmeleri zaman almasın diye sıkıştırmayı unutmayın. İkinci olarak, resim kodunuzda ALT etiketini kullanın. Görsellerinizin google görsel aramasında görünmesine yardımcı olur.
E-ticaret sitenizi sıfırdan tasarlamak istiyor ancak nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz? Okumaya devam etmek!
6. Ürünleriniz hakkında daha az, insanlar hakkında daha fazla konuşun
Zaman değişti ve insanlar da değişti. İkna edici promosyonlarla süslü içeriğe yer yoktur. İnsanlar blogları ya bilgi edinmek ya da eğlenmek için okurlar. Satış konuşmanızı bir blog şeklinde okumak istemiyorlar. Önce kitlenizin ihtiyaçlarını anlayın ve ardından içeriğinizi buna göre yapın. Kısacası, blogunuzu tekliflerle çevrelemeyin, bunun yerine insanlara sorunlarının çözümlerini verin. Size güvenmeye başladıklarında, kesinlikle sizden satın alacaklardır.
7. URL’lerinizi basitleştirin
Blogunuzun sıralaması doğrudan URL’sine bağlıdır. Çok fazla bağlaç ve makale içeren karmaşık URL’ler kullanırsanız, arama motorlarının okuması zor olduğu için sitelerinizin sıralaması hemen düşer. Basit, sade türkçe kullanmayı deneyin. Ayrıca, URL’ye birincil ve ikincil anahtar kelimeleri eklemeyi unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları