
Amazon’da Satış Yapmanın Maliyeti Ne Kadardır: Dağılımı ve Ayrıntıları
Amazon’da Satış Yapmanın Maliyeti Ne Kadardır: Dağılımı ve Ayrıntıları Amazon’a pazara giriş kolay gibi görünüyor. Sadece kaydolun ve ürününüzü satmaya başlayın… değil mi?
Gerçek şu ki, bu o kadar kolay veya ucuz değil. E-ticaret işi patlıyor ve herkes bunun bir parçası olmak istiyor. Bu nedenle, dikkate almanız gereken önemli zaman ve finansal yatırımlar vardır.
Bu yazıda size gerekli tüm maliyet bilgilerini veriyoruz . Bazı yatırımların ortalamalar ve tahminler olacağını lütfen unutmayın. Amazon’da satış yapmanın ne kadara mal olduğunu gerçekten anlamak için, sağladığımız denkleme kendi numaralarınızı eklemeniz gerekir.
I. Amazon’da Maliyetlerinizi Nasıl Hesaplarsınız?
Bir feragatname ile başlayalım : Amazon’da tüm maliyet hesaplamalarını tek bedende sağlamak mümkün değildir. Büyük ölçüde farklılık gösterirler ve birkaç farklı faktöre bağlıdırlar :
- Bulunduğunuz yer (bu gönderi ABD pazarına uyarlanmıştır)
- Üretim ve gönderim maliyetleriniz (paketleme, Amazon’a gönderim )
- Ürün boyutu , ağırlığı ve kategorisi
- İlk birim sayısı ( envanter )
- Başlamanıza yardımcı olacak bir araç kullanıyorsanız
- Marka olarak kayıtlıysanız
- Promosyon bütçeniz
Bu maliyetlerin yanı sıra , bir Amazon işi kurmak için gereken zaman ve çabayı da hesaba katmanız gerekir.
Adım 1: Ürün Araştırması
Bir Amazon Satıcısı olarak kaydolmadan önce , ürün teklifiniz hakkında oldukça iyi bir fikre sahip olmalısınız. Doğru ürün, başarılı bir Amazon işinin başarma veya kırma faktörüdür.
Amazon’da ürün bulmanın 2 yolu vardır :
- Eski usul (nakit sıkıntısı çekiyorsanız ve çok fazla zamanınız varsa): fiyatlar, satıcı sayısı, sıralama ve her ASIN için kategoriler (benzersiz ürün numarası) hakkında manuel araştırma. Bir elektronik tablo ve bu verilerle birlikte, Amazon’da ürünlerin karlılığı, nişler ve satış maliyetleri ile ilgili tahminler yapabilirsiniz.
- Hızlı ve güvenli : Ürün araştırma araçlarından birini kullanarak – bunlar satış, ağırlık, sıralama ve inceleme sayısı gibi filtrelere dayalı olarak ürünler ve kategoriler arasında arama yapmanızı sağlar. Ve çoğu zaman kısa sürede satan ürünler bulabilirsiniz.
2. Adım: Amazon’a kaydolun
Belirtildiği gibi: Satıcı olarak kaydolurken Amazon size 2 seçenek sunar : Bireysel Satıcı hesabı ve Profesyonel Satıcı Hesabı.
3. Adım: Amazon Ücretlerini Hesaplayın
1. Amazon Yönlendirme Ücreti
- Amazon’da satış maliyetlerinin bir parçası olan bu ücret, her aktif listeleme için alınır ve ürün kategorisine bağlıdır.
- Ücret tutarı , ürün fiyatının %6-45’i arasındadır ve genellikle ortalama %15’tir .
- Ürün kategorisine bağlı olarak 1 $ veya 2$ ‘lık bir tavsiye ücreti de vardır (tavsiye ücretinin yüzde hesaplaması ilgili minimum tavsiye ücretinden düşük olduğunda geçerlidir)
- Medya ürünleri (kitaplar, DVD, müzik, video oyunları vb. dahil) satıyorsanız , Amazon sizden ayrıca bir Değişken Kapanış Ücreti alır ( Tavsiye Ücretine ek olarak 1,80 ABD doları sabit ücret )
2. Amazon’da Satış Maliyetleri: Sipariş Karşılama
Sipariş yönetimi söz konusu olduğunda, tüm siparişlerinizi kendiniz mi ( FBM – Fulfilled by Merchant ) yoksa Amazon’un sizin için yapmasını mı ( FBA – Fulfilled by Amazon ) istediğinize karar verebilirsiniz .
Siparişlerinizi kendiniz yerine getirmek size herhangi bir ekstra maliyet getirmez, sadece normal paketleme, nakliye ve müşteri hizmetleri giderleri. Amazon Lojistik’ten yararlanmayı seçerseniz (ve Amazon bu yöntemi, örneğin Satın Alma Kutusunu kazanma şansını artırarak büyük ölçüde ödüllendirirse ), dikkate almanız gereken birkaç ücret vardır:
- Al ve Paketle: depoda paketleme
- Ağırlık İşleme : ağırlığa bağlı nakliye masrafları
- Aylık Depolama: Uzun süreli depolama için ekstra ücretler ile kübik hacim başına ücretlendirilir
- Planlanmamış Hizmet Ücreti: Ürün ambalajınız Amazon standartlarına uygun değilse uygulanır
- İade Siparişi Ücreti: giyim, saat, mücevher, ayakkabı, el çantası, güneş gözlüğü ve valiz için geçerlidir, tek bir birim için yerine getirme ücretine eşdeğer tutar
- Kaldırma Emri Ücreti: öğeleri iade, elden çıkarma veya tasfiye yoluyla depodan çıkarın
Adım A: Bir Tedarikçi Bulma
Alibaba muhtemelen bunun için en iyi seçeneğinizdir, ancak doğru olanı bulmak biraz deneme yanılma gerektirebilir. Dikkat etmeniz gereken şeyler şunlardır:
- makul maliyetler
- iyi iletişim
- İşbirliği yapma ve ortaklık kurma istekliliği
Doğru tedarikçiye karar vermenin en iyi yolu numune almaktır . Ve sadece bu değil – numuneler de ürün kalitesini kontrol etmek için önemlidir. Araştırmanızı yaptıktan sonra, ilk 3-5 tedarikçiyi belirleyebilir ve her birinden bir ürün numunesi sipariş edebilirsiniz. Bu size en iyi fiyatı, hizmeti ve kaliteyi kimin verebileceğini gösterecektir.
Genellikle 100 ABD doları, üretilmesi 5 ABD doları alan ve malzemeleri, üretim maliyetini ve kapıdan kapıya nakliyeyi içeren benzersiz bir ürün için makul bir numune maliyetidir.
Adım B: Envanter Oluşturma
Doğru tedarikçiyi bulduktan sonra envantere yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Amazon’da satış maliyetlerinin bir parçası olarak envanter maliyetleri , ürününüzün maliyetine ve kaç birim ile başlamak istediğinize bağlıdır. Bazen tedarikçiler bir Minimum Sipariş Değeri isterler, önceden kontrol etmeye değerdir, bu yüzden buna gerek yoktur – 200-300 birim ile başlamanızı tavsiye ederiz .
Adım C: Barkodları Alma
Amazon’da sattığınız her ürün 2 barkodla tanımlanabilir olmalıdır: UPC Kodu ve FNSKU Etiketi .
UPC Kodu
Çevrimiçi veya çevrimdışı satılan her ürünün bir UPC kodu olması gerekir. Amazon’un Hizmet Şartları’na göre her satıcının endüstri standardına uyması gerekir, bu şu anlama gelir:
- Ürünlerinizi GS1 ABD’ye kaydettirmeniz gerekir
- Kaydolduktan sonra, benzersiz bir şirket kimlik numarası olan GS1 Şirket Ön Eki’ni alırsınız.
- UPC barkodunuz, ürünlerinizin her birine eklenen benzersiz bir numarayla birlikte şirketinizi ve ürününüzü açıkça tanımlayan bir GTIN ( Küresel Ticari Ürün Numarası ) oluşturur.
Resmi GS1 UPC hizmeti, 10 barkod için yaklaşık 250 ABD Doları tutarındadır ve yıllık 50 ABD Doları yenileme ücreti gerektirir . GS1’i kullanma konusunda katı bir yaptırım olmadığından, birçok satıcı 10 barkod için 15$ gibi düşük bir ücret ödeyerek daha ucuz alternatifleri tercih eder . Bununla birlikte, Amazon gelecekte bunu çözebileceğinden (ve genel olarak güvenli tarafta olmak için), GS1’e kaydolmanızı şiddetle tavsiye ederiz.
FNSKU Etiketi
FNSKU Etiketi Amazon’a özeldir ve platformun ürünleri satıcılarla eşleştirmesine yardımcı olur. Bu etiket, ürününüzü satın aldıktan sonra kredi almanız için gereklidir.
Amazon Seller Central hesabınızdaki envanter yönetimi sekmesinden her ürününüz için FNSKU Etiketi alabilirsiniz . Etiketleri indirmek ücretsizdir , ancak ürünlerinizin her birine uygulandığından emin olmanız gerekir.
Burada, kodu üreticinize gönderme ve ürününüze uygulamasını (genellikle bu üretim hizmetine dahildir), kendiniz yapma veya Amazon’un bunu sizin için yapmasını sağlama seçeneğiniz vardır. öğe başına 0,20 ABD doları ücret .
Adım D: Marka Geliştirme ve Ticari Marka
Amazon’da Satışın Ekstra Maliyetleri
Private Label satıcısı olarak , markanızı ticari marka haline getirmek ve Amazon’un Marka Kaydı’na kaydolmak mantıklıdır . Bu, yalnızca ürünlerinizi korumanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda listeleme düzenleme gibi ek avantajlar da sağlar.
Amazon’un Marka Kaydı’ndan yararlanmak için aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:
- Logo
- İnternet sitesi
- Resmi e-posta adresi
- Aktif tescilli ticari marka
- Ticari markayı gösteren ambalaj ve ürün fotoğrafları
Bir ticari marka başvurusu size yaklaşık 350$’a mal olur ve 10 haftaya kadar sürer . Bu kadar beklemek istemiyorsanız, hemen satışa başlayabilir ve ürününüzü onayladıktan ve satacağını öğrendikten sonra Marka Tescili için çalışabilirsiniz. Ayrıca, halihazırda var olan bir markayı seçmediğinizden emin olmak için önce ticari marka veritabanlarına bakmayı unutmayın.
Yeni başlıyorsanız ve ürününüzün Amazon’da satılıp satılmadığını test etmek istiyorsanız, çok fazla zaman ve çaba gibi görünebilir. Bu nedenle , marka geliştirmeye yatırım yapmadan önce sadece satmaya ve talebi doğrulamaya başlamanızı tavsiye ederiz . Ürününüzün satış ürettiğini öğrendikten sonra, markanıza yatırım yapmalısınız.
Bütçe seçeneği, tasarımlar oluşturmak için Canva gibi ücretsiz hizmetleri kullanarak her şeyi kendiniz yapmayı içerir . Tasarım konusunda beceriniz varsa, bu kesinlikle uygun bir seçenektir.
Markanızın nasıl görünmesini istediğinizi tam olarak biliyorsanız ancak kendiniz tasarlayamıyorsanız, Fiverr, Upwork veya Freeeup gibi web sitelerinde serbest tasarımcılar bulacaksınız. Burada logonuzu tasarlaması için 5$’a kadar bir tasarımcı kiralayabilirsiniz. Her şeyin dahil olması için ~ 200 $ ‘a izin vermelisiniz .