Amazon’da E-İhracat

25.06.2021
1.092
Amazon’da E-İhracat

Amazon’da E-İhracat

İyi bir İngilizce şart mı, Translate bizi bir yere kadar götürür mü?

Amazon.com üzerinden satış yapmak için iyi bir İngilizce bilgisine ve temel düzeyde de olsa teknik bilgiye ihtiyaç vardır.

Dropshipping konusuna nasıl bakıyorsunuz? Sermaye kazanıp farklı alanlara yönelebilmek için çıkacağımız ilk basamak olabilir mi?

Amazon dropshipping’in avantajları:

  • Herhangi bir ürünü üretmeden ve stoklamadan, uygun tedarikçiler bularak satışa sunabilirsiniz.
  • Popülerliği artan ürünleri tespit ederek stoksuz satışa sunabilirsiniz.
  • Amazon’un milyonlarca ziyaretçisine ürün sunar ve yüksek bir satış potansiyeline sahip olursunuz.
  • Ürünlerinizi Amazon’da listeleyeceğiniz için arama motorlarındaki görünürlüğünüz yüksektir.
  • Dropshipping yapmayı bıraksanız bile, FBA ve FBM modelleriyle devam edebilirsiniz. Bu anlamda her zaman bir B planı sunduğundan bahsedilebilir.

Amazon dropshipping’in dezavantajları:

  • Satış komisyonu ödemek zorundasınız.¹ Satış komisyonları, her işlem sonrası Amazon satış panelinizde belirir ve size bir rapor olarak sunulur. Bu oran genellikle %8 ile %15 arasında değişmektedir.
  • Aynı ürünü satan diğer satıcılarla rekabet etmeniz gerekir. Dolayısıyla, kâr marjınızı bir miktar azaltmanız gerekebilir. Bir diğer çözüm, fiyatlandırmayı dinamik olarak ayarlamaktır.
  • Satışa sunacağınız ürünler için pazar araştırması yapıp ürünün uygun bir kâr marjı sunup sunmadığına karar vermelisiniz. Bu zaman alabilir.

Amazon Dropshipping Nedir?

Amazon’da satış yapmanın yollarından bir tanesidir. Nasıl yapılır? Gerekli şartlar nelerdir?

Gelin hep birlikte inceleyelim.

Dünyanın en büyük veri analiz platformları arasında yer alan Statista’nın raporlarına göre, Amazon’un pazar yeri satış büyüklüğü 219 milyar doları geçmiş durumda. Bu da internetten satış yapmak isteyen kullanıcı ve şirketlerin iştahını kabartıyor.

Dropshipping, stoksuz e-ticaret olarak da tanımlanır.

Satıcıların ürünleri stokta tutmadan, perakende veya toptan bir tedarikçi üzerinden alıcıya sunduğu ve aradaki farktan kazanç sağladığı sisteme verilen addır.

Amazon dropshipping, bu işlemi Amazon’da gerçekleştirmeye verilen isimdir. Amazon dropshipping için bazı şart ve koşullar bulunmakta.

Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?

Amazon’da dropshipping yapmak için önce bir “seller” yani satıcı hesabı oluşturmanız gerekiyor. Amazon dropshipping’in en çok yapıldığı pazar yerleri Kuzey Amerika (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika), Avrupa ve Asya’dır.

Amazon’da dropshipping yapabilmek için “Amazon Drop Shipping Policy” şartlarına uymanız gerekir.²

Amazon Drop Shipping Policy’e göre:

  • Amazon satış kurallarına uymalısınız.
  • Ürünün paketinde üçüncü parti (veya aracılık ettiğiniz gösterebilecek) fatura ve ambalaj bulunmamalıdır.
  • Kullanıcılardan gelebilecek iade taleplerini karşılamanız beklenir.

Amazon’da dropshipping yaparken hangi adımlar izlenir?

İşlem oldukça basittir.

  1. Müşteri, Amazon’dan sipariş verir.
  2. Gelen siparişi tedarikçiden sipariş edersiniz. Alıcı adresi olarak Amazon müşterisinin bilgileri kullanılırsınız.
  3. Ürün maliyeti, kargo ücreti ve Amazon komisyonu düşüldükten sonraki miktar kadar kâr edersiniz.
  4. Gerekli süre geçtikten sonra paranızı çekebilirsiniz.

Amazon’da satış yapabilmek için öncelikle bir satıcı hesabınız olmalıdır.

Satıcı hesabınızı oluştururken acele etmeyin.

Satıcı hesapları oldukça sıkı kurallara tabidir ve bu kurallara mutlak suretle uymanız beklenir. 

Ürün seçme kriteri

Öncelikle satmak istediğiniz ürünün Amazon’da satılabilir veya karlı bir ürün olup olmadığını hesaplamak gerekmektedir. Nitekim, Amazon üzerinden sattığınız her ürün için Amazon’a bir miktar komisyon ödemektesiniz. Bu komisyon miktarı kategori bazlı değişmekle birlikte, 22%’ye kadar çıkabilmektedir. Komisyonların yanı sıra, ürünlerinizi son kullanıcıya göndermek için katlanacağınız birim maliyetlerde karlılığınızı önemli derecede etkileyecek olan önemli bir faktördür. Özellikle Amerika dışından, örneğin; Türkiye’den son kullanıcıya ürün gönderimi yapacaksanız lojistik maliyeti dikkat edilmesi gereken en önemli konu olmaktadır.

Ürünlerin yurtdışı piyasalara açılmasında e-ticaret dışında nasıl bir yol izlenmeli? 

Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüz dünyasında işletmelerin başarılı olmalarının bir yolu da ihracattır. Ancak müşteri sayısının sınırlı, ürün ve firma sayısının neredeyse sonsuz olduğu uluslararası pazarlarda başarılı olmak ve yoğun rekabete karşı ihracatı gerçekleştirmek için ürün ve pazarlama odaklı çalışmak, pazar araştırması yapmak önem  aşımaktadır. Firmaların ihracata yönelik pazarlama stratejilerini oluşturması için pazar araştırması yapmaları, pazar bilgileri, pazarla ilişkiler, hedef pazardaki alıcılar, tedarikçiler, fiyatlar, ticari düzenlemeler ve iş mevzuatı konusundaki bilgi birikimlerini artırmaları gerekmektedir. İhracatçı firma sayısının 52.000′ nin üzerinde olduğu ülkemizde, sadece 8.817 firma yılda 1 milyon doların üstünde ihracat gerçekleştirmektedir. İhracatı az ve düzenli olmayan firmaların ihracat potansiyellerini artırmak, bir yandan da ihracat yapmayan imalatçı firmalarımızı ihracat yapar hale getirmek ülkemiz ihracat politikasının hedeflerinden biridir. Ülkemizdeki ihracat yapmayan firmaların ihracata yönlendirilmesi ve ihracatçı  firmaların ihracatlarının artırılması; pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve etkin bir şekilde desteklenmeleri ile mümkün olacaktır. “İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı”  kapsamında firmalarımızın pazarlama ve üretim becerilerini geliştirmeleri desteklenmektedir. Söz konusu karar firmaların ihracata yönelik etkin bir yönetim modelini gerçekleştirmesi, uluslararası pazarlarda rekabet gücü kazanması için gereken bilgi, insan gücü, mali kaynaklar ve çevre/ilişkiler gibi girdiler konusunda çeşitli kolaylıklar sağlamaktadır. Bu desteklerden biri de İhracat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği” dir. Destek kapsamında, şirketlerin potansiyel pazarlar hakkında sistematik ve objektif bilgi sağlanması, yeni ihraç pazarları yaratılması ve geleneksel pazarlarda pazar payımızın artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirecekleri faaliyetlere ilişkin giderlerinin belirli bir bölümünün karşılanması sözkonusudur.

Lojistik maliyetleri

Lojistik ücreti, ürün türüne, boyutuna ve ağırlığına bağlı olarak birim başına ödediğin sabit bir ücrettir. Ürünlerin teslim alınması, paketlenmesi, kargolanması, müşteri hizmetleri ve iadelerini içerir.

Standart Paket ≤ 0.25kg (250g

4.00 ₺

Standart Paket ≤ 0.50kg (500g)

4.22 ₺

Standart Paket ≤ 1kg (1,000g)

4.51 ₺

Standart Paket ≤ 1.5kg (1,500g)

4.61 ₺

Standart Paket ≤ 2kg (2,000g)

4.65 ₺

Standart Paket ≤ 3kg (3,000g)

4.70 ₺

Standart Paket ≤ 4kg (4,000g)

4.85 ₺

Standart Paket ≤ 5kg (5,000g)

4.92 ₺

Standart Paket ≤ 6kg (6,000g)

4.99 ₺

Standart Paket ≤ 7kg (7,000g)

5.06 ₺

Standart Paket ≤ 8kg (8,000g)

5.14 ₺

Standart Paket ≤ 9kg (9,000g)

5.21 ₺

Standart Paket ≤ 10kg (10,000g)

5.26 ₺

Standart Paket ≤ 11kg (11,000g)

5.35 ₺

Standart Paket ≤ 12kg (12,000g)

6.17 ₺

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.