2021’de Satışları Artıracak 8 Yapıcı E-Ticaret Web Sitesi Tasarlama İpuçları!

26.08.2021
1.560
2021’de Satışları Artıracak 8 Yapıcı E-Ticaret Web Sitesi Tasarlama İpuçları!

2021’de Satışları Artıracak 8 Yapıcı E-Ticaret Web Sitesi Tasarlama İpuçları!

Geçen yıl şaşırtıcı bir şekilde e-ticaret endüstrisine olan ihtiyacı artırdı. Sebze ve süt ürünleri gibi ihtiyaçlardan ayakkabı ve giyim gibi moda ürünlerine kadar, online alışveriş bir modadan vazgeçilmez hale geldi! Bu artan taleple birlikte, optimize edilmiş ve estetik açıdan doğru bir marka mağazasına olan ihtiyaç da arttı. 

“Sosyal medyadaki varlığınız ne kadar süslü olursa olsun, web sitenizin tasarımı optimize edilmezse tüm cazibesini kaybedersiniz!”

Düşünün, siz ve arkadaşlarınız yeni heyecanlanan bir alışveriş merkezini ziyaret etmeye karar verdiniz. Alışveriş merkezine girdiğiniz an ambiyans sizi hayal kırıklığına uğratıyor. Navigasyon başlığı olmadığı için nereye gideceğinize karar veremiyorsunuz. Ambiyans donuk ve yutturmaca uyuşmuyor. Tekrar ziyaret edecek misin? Yoksa bir saniye daha orada mı kalacaksın? Potansiyel müşterilerinizin size sadakat simgesi göndermesini sağlamak için web sitesi tasarımına dikkat etmeniz gerekir. 

Ziyaretçilerinizin dikkatini çekmenin birçok yönü vardır. Web sitenizi tasarlarken ürün görsel estetiği, müşteri hizmetleri, gezinme düğmeleri vb. faktörlere dikkat etmek önemlidir. 

E-ticaret web sitenizi tasarlamak için 8 nihai ipucu!

1. Yüksek kaliteli ürün resimleri kullanın

Çevrimiçi alışverişin en büyük dezavantajı, kullanıcıların ürünleri görselleştirememesidir. Bu sorunu hafifletmek ve tekliflerinizi akıllarında konumlandırmak için tekliflerinizi yüksek kaliteli görüntülerle sergileyin. Hatta ürünün türüne bağlı olarak videolar da ekleyebilirsiniz. 

Web siteniz yavaş yükleniyor mu? Web sitenizi optimize etmek için bu ipuçlarını izleyin!

Müşterinizin deneyimi büyük ölçüde ürün resimlerine bağlı olduğundan, bunların optimum kalitede olduğundan emin olun. Her türlü bulanıklık veya pikselleşme görüntüsü marka imajınıza zarar verebilir. Ayrıca, her ürün için bir fotoğraf galerisi oluşturarak kullanıcıların her açıdan daha iyi bakmalarını sağlayabilirsiniz.

2. Gezinme menüsünde sınırlı seçenekler kullanın

Menü çubuğu, sitenizin kullanıcılarının tekliflerinizi kolayca bulmasına ve aradıklarını bulmasına yardımcı olur. Ancak menü çubuğunuzda sınırsız bir seçenek bulduklarında kafaları karışır ve fikri tamamen bırakırlar. Ayrıca, dağıttığınız seçeneklerin sayısı ne kadar yüksek olursa sitenizin yüklenmesi o kadar uzun sürer. Bu nedenle, beklentilerinizi karıştırmayın, kesin ve özlü olun! 

Hızlı ipucu: Geniş bir ürün portföyünüz varsa, ürünlerinizi düzenlemek için bir açılır menüyü tercih edebilirsiniz. Örneğin: Vero Moda’nın Kartify tarafından desteklenen Hindistan web sitesini incelerseniz, navigasyon menünüzün ne kadar düzenli ve düzenli olması gerektiği hakkında fikir edineceksiniz. 

3. Kullanıcılarınızın aramayı filtrelemesine izin verin 

Sitenizin kullanıcılarının gezinmesini daha iyi ve daha alakalı hale getirmek için başka bir seçenek de filtrelemedir!

En sevdiğiniz kapşonluyu bulmaktan ve sizin bedeninizde olmadığını fark etmekten daha sinir bozucu bir şey olabilir mi? Marka mağazanızda filtrelere izin vermek, müşterilerinizi elde tutmanın en iyi yoludur. Fiyat, indirimler, beden, renk vb. gibi popüler filtre seçeneklerini kullanabilirsiniz. Bu, kullanıcıların tam olarak düşündükleri öğeler arasında gezinmelerine yardımcı olur.

4. Ziyaretçileri dönüştürmek için E şeklinde bir desen ekleyin

“Web sitenizi tasarlarken bir web sitesinin doğal okuma düzenini daima aklınızda bulundurun.”

Bir şey satın almak için bir marka mağazasına gittiğinizde, menü çubuğunun sol üst köşeden başladığını ve ardından ürünlerin web sitesinde yatay olarak ilerlediğini görmüş olmalısınız. Bir e-ticaret sitesinin e-şekilli kalıpları oldukça yaygın ve doğaldır. Bu nedenle, her zaman bu kalıbı kullanın ve müşterilerinizi memnun etmek için kurala göre hareket edin. Bu sunum, tekliflerinizi potansiyel alıcılarınızın zihninde işaretleyecek ve onları dönüştürmenize yardımcı olacaktır. 

5. Web sitesinin tasarımını marka kimliğinizle senkronize edin

Renk tonlarınızı marka logonuzla senkronize edin. Çok fazla öğe ve renk içeren farklı temalar kullanmayın. Ayrıca, kimliğinizi web sitenizin genel tasarımıyla dengeleyin. Örneğin, lüks bir giyim markasıysanız, aşırıya kaçmadan tasarım öğelerinizi mümkün olduğunca vogos yapın. Ancak çevrimiçi bir kitapçıysanız, web sitenizi metaforlar ve ayetlerle anlatın. Buradaki fikir, müşteri tabanını anlamak ve ne sattığınızı değil, neye ihtiyaçları olduğunu bulmaktır. Web sitenizin görünümünü ve hissini buna göre şekillendirin ve yüksek dönüşüm oranları elde edin.

6. Başa dön düğmesi ekleyin

Bir çevrimiçi alışveriş sitesinde aşağı kaydırıyorsunuz. Birkaç dakika kaydırdıktan sonra, geri gitmeden sayfanın en başına dönmek istiyorsunuz.

En üste kaydırma düğmesi olarak da bilinen bu, kullanıcıların sayfanın en üstüne gitmesine yardımcı olan bir gezinme özelliğidir. Web sitesinde çok fazla içerik olduğunda kullanışlıdır. Herhangi bir çaba sarf etmenize gerek kalmadan bu buton, en üste kolayca ulaşmanıza yardımcı olur. En yaygın kullanıcı arayüzü modeli, yapışkan düğmeyi sağ alt köşeye yerleştirmektir! 

7. Tek sayfa ödemeye gidin 

Sepeti terk etme, e-ticaret işletmeleri için oldukça yaygın bir sorundur. Düşük bir dönüşüm oranı verirken büyümelerini engeller. Sepeti terk etme oranlarını azaltmanın bir yolu, web sitenize tek sayfalık bir ödeme eklemektir. Çok sayfalı bir ödeme, müşterileri rahatsız edebilir ve alışveriş sepetlerini terk etme şansları yüksektir. Bunu akılda tutarak, müşterilerin ürünleri sorunsuz bir şekilde satın almasına izin veren hızlı bir ödeme seçeneğine gitmelisiniz. 

8. Ürün incelemeleri veya müşteri referansları eklemeyi unutmayın

Online alışveriş söz konusu olduğunda insanlar daha aktif hale geldi. Kolay güvenmezler. Ne kadar güvenilir olduğunuzu kontrol etmek için farklı platformlar ararlar. Web siteniz aracılığıyla müşterinin şüpheciliğini ortadan kaldırmanın bir yolu, ürün sayfalarınıza incelemeler ve derecelendirmeler eklemektir. Onlara potansiyel satın almalarını daha iyi anlamalarını sağlar. Sadece bu değil, aynı zamanda ana sayfanıza müşterilerinizin/müşterilerinizin referanslarını sergileyebileceğiniz bir referans bölümü de ekleyebilirsiniz.

Bunu nasıl başarabilirsin?

Kartify, vitrininizin estetiğini korumaktan satış hunilerinizi geliştirmeye kadar çok çeşitli seçenekler sunar. Marka mağazanızın güvenliğini sağlamak için tasarlanmış olup, ISO güvenlik standartları ile tanınan ve sertifikalandırılmış birçok uluslararası ve ulusal markanın web sitesine ev sahipliği yapmaktadır. 

Kartify’dan ne bekleyebilirsiniz? 

  • Çoklu Mağaza Yönetimi: Kartify, kullanıcılarına tüm mağazalarınızı, analizlerinizi, personel hesaplarınızı, kullanıcı izinlerinizi tek bir yerden yöneten bir özellik sunar. 
  • Geri Ödeme Yöneticisi: Kartify’ın yerleşik Geri Ödeme Yöneticisi, hem ön ödemeli hem de COD siparişleri için geri ödemelerin işlenmesinde size yardımcı olur. Tüm uygun geri ödeme siparişlerinin tek bir görünümünü elde edersiniz.
  • Müşteri Sadakat Programları : Markalarınızın itibarını artırmak için Kartify, Müşteri Sadakat Programları ile önceden entegre edilmiştir.
  • Özel raporlama: Analitik ve öngörüler için tüm verileri ve kullanıcı günlüklerini yakalayan Kartify, özel raporlar oluşturmanıza olanak tanır.
  • Özel entegrasyonlar: Kartify, çeşitli ortaklarla sağlam entegrasyonlara sahiptir. 60’tan fazla entegrasyon ile Kartify’daki tüm özellikler yeni sürümlerle düzenli olarak güncellenmektedir.

Çevrimiçi alışveriş, tamamen çevrimiçi deneyimler yaratmakla ilgilidir. Müşterileri ikna etmek için, sitenizin tasarımını ziyaretçilerinizi dönüştürmeye odaklanarak doğru yapmalısınız. Umarız bu yazı, bir web sitesini nasıl tasarlayacağınız ve trafiğinizi nasıl artıracağınız konusunda bir fikir edinmenize yardımcı olmuştur. 

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.