Amazon Reklamcılık Karşılaştırmaları: Rakibinizin ACoS’u Sizinkinden Daha İyi mi?

23.05.2022
1.167
Amazon Reklamcılık Karşılaştırmaları: Rakibinizin ACoS’u Sizinkinden Daha İyi mi?

Amazon Reklamcılık Karşılaştırmaları: Rakibinizin ACoS’u Sizinkinden Daha İyi mi?

Amazon Reklamcılık Karşılaştırmaları: Rakibinizin ACoS’u Sizinkinden Daha İyi mi? Dünyanın en kötü saklanan sırrı olabilir: Amazon’da reklam vermek daha karmaşık hale geliyor. Her biri kendi amacına, mekanizmasına ve optimize edilecek bireysel KPI’lara sahip, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı reklam biçimi olmakla kalmaz, aynı zamanda reklamların kurulumu ve özellikleri de sürekli olarak gelişmektedir.

Bu nedenle Amazon’da giderek daha fazla marka, odaklarını tek bir temel soruya geri getiriyor: reklamlarım nasıl performans gösteriyor?

Mevcut reklam stratejilerinizin ve kampanyalarınızın başarısını ölçmenin en önemli ve güçlü yollarından biri, performansınızı rakiplerinizinkiyle karşılaştırmak için Amazon reklamcılık kıyaslamalarını kullanmaktır.

Diğer satıcıların yıl sonu numaralarını sosyal medyada yayınlamadıklarını veya neyin işe yarayıp neyin yaramadığı hakkında alışveriş yapmak için size e-posta yazmadıklarını biliyoruz. Ve her sektör segmentinin reklamlar için benzersiz bir pazarı olduğundan ve performans reklam türleri arasında farklılık gösterdiğinden, anlamlı karşılaştırmalar yapmak için performansınızı pazarınızdaki ve sektörünüzdeki aynı reklam türünü kullanan emsallerle karşılaştırmanız gerekir. En hafif tabirle zor bir dizi koşul.

Amazon Sponsorlu Ürünler ve Sponsorlu Markalar – Fark Nedir?

Sponsorlu Ürünler reklamları, doğrudan organik arama sonuçları arasında ve ürün detay sayfalarında görünen ve belirli bir satın alma amacı ile alışveriş yapanlara ulaşan dönüşüm hunisinin alt kısmındaki bir reklam türüdür .

Sponsorlu Ürünler , Amazon’daki ana performans pazarlama kanalı ve Amazon’daki reklamverenlerin çoğu için en önemli reklam geliri kaynağıdır. Sponsorlu Ürünler reklamları, organik arama sonuçlarına çok benzer ve her zaman ürün detay sayfalarına bağlantı verirler . Reklamı yapılan ürün listesine göre otomatik olarak oluşturuldukları için yalnızca dolaylı olarak özelleştirilebilirler.

Bununla birlikte, reklamverenler Sponsorlu Markalara giderek daha fazla harcama yapmaya devam ediyor . Sponsorlu Markalar , belirli bir satın alma amacı olan müşterilere de ulaşabilse de, esas olarak, banner reklamlarla marka bilinirliğini ve üzerinde düşünmeyi artırmak için dönüşüm hunisinin üst ve orta kısmında bir reklam türü olarak tasarlanmıştır. Bu reklamlar, arama sonuçlarının üzerinde oldukça görünür yerleşimlere sahiptir ve ayrıca arama ve ürün sayfalarında gösterilir.

Sponsorlu Markalar reklamları, Ürün Koleksiyonu (orijinal), Mağaza Spot Işığı ve Video olmak üzere üç farklı biçime sahiptir ve özelleştirilebilir reklam öğesi ve açılış sayfalarına sahiptir. Ek olarak, alışveriş yapanlar için bir marka deneyimi yaratmak için Amazon’daki tek bir marka mağazasına da bağlanabilirler.

Aşağıdaki Amazon reklam karşılaştırmalarını analiz ederken, Sponsorlu Markalar video reklamlarını Mağaza Spotlight ve Ürün Koleksiyonundan çok farklı oldukları için hariç tuttuğumuzu lütfen unutmayın.

Seçilen ürün kategorilerimizde Sponsorlu Markaları benimseyenlerin oluşturduğu Sponsorlu Markalar PPC gelir payını karşılaştırdığımızda, Sponsorlu Ürünler gelirinin her üç sektörde de Sponsorlu Markalar gelirinden daha yüksek olduğunu görüyoruz.

Ayrıca Elektronik’in (%20) Sponsorlu Marka reklamlarından elde edilen en yüksek gelir payına sahip olduğunu, bunu Giyim (%13) ve Sağlık ve Hanehalkı (%8) izlediğini görüyoruz.

Bu Amazon kıyaslama analizi, Sponsorlu Markalara bütçe ayıran Elektronik kategorisindeki reklamverenlerin Sponsorlu Markalar reklamları yayınlamak için uygun bir ortam bulduğunu gösteriyor. Ayrıca, reklamlarının önemli miktarda toplam gelir getirdiğini öne sürüyor.

Bunun bir nedeni, birçok elektronik ürünün tüketicilerin eğlence ihtiyaçlarını karşılaması ve yaşam tarzı ürünleri (ev ses ürünleri, e-Okuyucular, kulaklıklar vb.) olarak görülmesi olabilir. Bu nedenle, alışveriş yapanlar, diğer kategorilerde alışveriş yaptıkları zamana kıyasla daha yüksek bir marka yakınlığı gösterebilir ve alışveriş deneyimine daha fazla değer verebilir.

CVR’nizi emsal grubunuzla karşılaştırarak, açılış sayfalarınızın (mağaza, ürün sayfaları veya ürün toplama sayfaları) ikna ediciliğini artırma potansiyeli olup olmadığını veya beklenti yönetimi ve müşteri açısından reklamlarınız ile açılış sayfalarınız arasındaki uyumu anlayabilirsiniz. seyahat.

Tüm kategorilerdeki Amazon kıyaslama analizimizin sonucu şu şekildedir: Dönüşüm oranları Sponsorlu Markalar için Sponsorlu Ürünlere göre çoğunlukla daha düşüktür . Bunun nedeni, Sponsorlu Markalar reklamlarının (video reklamlar hariç) genellikle alışveriş yapanların dikkatini markaya veya bir ürün koleksiyonuna çekmesi olabilir ve bu da müşterinin satın alma kararını ertelemesine neden olabilir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.